Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Духовна користь благовістництва

Ігор Іванишин

Більшість з нас не відчувають, що попадають в категорію людей, які вважають, що євангелизм - це їхнє, вони не мають дару євангелиста. Але це не відміняє великого доручення (Від Матвія 28:19).

Все, що застає нас з ненецька - робить нам виклик і ставить в скрутне становище. І зовсім по іншому ми реагуем на ситуацію до якої ми готові. 

Мабуть, перша церква мала таку ж проблему і тому в одному з листів Апостол Петро писав: "... завжди готовими будьте на відповідь кожному, хто в вас запитає рахунку про надію, що в вас, із лагідністю та зо страхом. Майте добре сумління, щоб тим, за що вас обмовляють, немов би злочинців, були посоромлені лихословники вашого поводження в Христі" (1 Петра 3:15,16)

В будь-якому випадку благовістити потрібно тому, що навіть якщо людина не покається, то ми всерівно отримаємо декілька переваг для себе:

  1. Дуже швидко почнуть рости наші знання про Бога. Багато речей, ми думаємо, що знаємо, тому що чули, як про них хтось інший розповідав. Але тільки розповідаючи комусь ми виявимо, що наші знання дуже поверхневі і будемо мати можливість їх поглибити.
  2. Покращиться наше молитовне життя. І молитися ми будемо за інших людей, а не тільки за свої нужди. Будемо молитися за духовні дари які б допомогли нам в пропвіді Євангелії.
  3. Прийде розуміння того, що не ми спасаємо людей. І буде можливість бачити, як це робить Бог.
  4. Ми почнемо зауважувати, що нас оточує не віруючий світ. Тому, що перебуваючи в Божій сім'ї ми просто забуваємо про світ і часто неможемо надивуватися речам, які в ньому відбуваються і в які він вірить. Ми згадаємо, що не все в них так кольорово як у нас.
  5. Ми будемо розуміти, що ми слухняні Богу і виконуємо Його завдання. Тому, що думаючи, що євангелизм не наша здатність ми всерівно відчуваємо провину перед Ним.

Благовістити - для нас, це одна із 3-ох дисциплін, які допомагають нам будувати відносини з Богом і змінюватися в Його образ: молитва, вивчення Слова Божого і проповідувати Євангелію.

Проповідь в відео-форматі

ddd