Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Бог має план на нас

Андрій Тукало

Бог є Богом порядку. Він все планує. В Бутті ми читаємо, коли Бог творив світ, все йшло по плану, все було сплановано. Одного дня Бог творив щось одне, іншого – щось інше, і так шість днів, аж на сьомий день Господь відпочив. В Бога є все сплановано, в Нього немає хаосу.

Кожен керівник, чи бізнесмен планує свій день, свій бізнес, свою працю на день, ставить завдання людям, що потрібно зробити – сьогодні, завтра, і так на цілий тиждень. І це є нормально. В нашому житті ми повинні також планувати кожен крок – роботу, відпочинок, сім'ю і т. д. Через це приходить порядок в наше життя.

Коли все починає йти не за планом – з'являється хаос. Потрібно дотримуватися певного плану в нашому житті.

В Церкві ми також плануємо – молитовні зустрічі, пости, конференції. Коли все йде за планом, ми щось робимо, і проходить певний час – ми можемо бачити результати нашої праці.

Дуже важливо, коли ми в нашому житті не знаємо що дальше робити, радитись з нашими духовними наставниками, з батьками, з друзями, з людьми, які допоможуть нам спланувати і показати, як рухатись дальше.

Бог хоче, щоб ми планували наше життя. На кожного з нас Бог має Свій план.

В Біблії ми бачимо багатьох мужів Божих на кожного з яких Бог мав Свій особливий план. Одним з них був апостол Павло (Дії 22:12-21). Той, хто хоч трошки своїм серцем шукає Бога – Бог виведе його і направить на правильну дорогу.

Не всі мужі Божі відразу відгукувались на поклик Божий: «І було слово Господнє до Йони, Аміттаєвого сина, таке: «Устань, іди до Ніневії, великого міста, і проповідуй проти нього, бо їхнє зло прийшло перед лице Моє.» І втав Йона, щоб утекти до Таршішу з-перед Господнього лиця. І зійшов він до Яфи, і знайшов корабля, що йшов до Таршішу, і дав заплату його, і ввійшов у нього, щоб відплисти з ними до Таршішу з-перед Господнього лиця» (Йони 1:1-3).  Йона хотів втекти. Бог послав вітер, шторм. В результаті – Йона  сидить в рибі і кається перед Господом. Бог прощає його, Він має на нього план, Він вибрав його для певної мети, цілі – він мав йти в Ніневію і проповідувати Слово. Бог хотів, щоб Йона усвідомив, що він зробив не так, покаявся і виконував волю Божу.

Немає нічого кращого за те, коли ти знаєш, що виконуєш план Божий у своєму житті.

«Минається світ, і його пожадливість, а хто Божу волю виконує, той повік пробуває!» (1Івана 2:17).

«Бо хто Божу волю чинитиме, той Мені брат, і сестра, і мати» (Марка 3:35).

Це Слово має бути підбадьоренням для кожного з нас. Той, хто служить Богу, виконує Його волю – Бог його тримає, Він має план на нього і береже так, як беріг Мойсея (коли він йшов до фараона), Йону (коли, навіть, його проковтнув кит), Павла (навіть, коли той осліп, але потім Бог дав йому зцілення).

Ми всі на своєму місці. Кожен робить свою справу. Ми повинні кожен, по-особливому, включитись і робити Божу справу, виконувати план, який Бог має на наше життя, щоб ми не шкодували, коли пройде час, що ми щось не зробили.

Проповідь в відео-форматі

ddd