Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Служіння в силі Святого Духа

Олег Савчак

Ми потребуємо сили Святого Духа. Без Святого Духа ми немічні і слабкі. Ми просто плоть, створені з пороху земного. Але, якщо ми сповнені Духом Святим, тоді, ми можемо служити і жити в славі Божій, притягнути часточку неба на цю землю.

Кожен з нас покликаний бути служителем – служити людям в силі Святого Духа.

Дії 1:1-15

Слово Боже показує нам дуже багато важливих моментів:

1. 40 днів Ісус з'являвся після воскресіння. Його бачили дуже багато людей. Для чого було це все? Для того, щоб ніхто потім не зміг сказати, що це хтось собі придумав. Чим більше свідків, тим краще. Ісус 40 днів являвся – свідчив, показував, що Він воскрес, проповідував Євангелію, дозволяв, щоб Його торкались, підбадьорював. Це все для того, щоб стимулювати віру людей. Після того, як Ісуса розп'яли, учні Його розпорошились. Тому, Ісусу треба було ще 40 днів, щоб мотивувати їх, повертати їх назад. Він звіщав їм про Боже Царство і, в кінці кінців, вони Йому повірили. Христос являвся ще 40 днів, для того, щоб було багато свідків, щоб стимулювати їхню віру.

2. Ісус сказав, щоб чекали через кілька днів хрещення Духом Святим. Це не був час невизначений. Ісус 40 днів після воскресіння являвся, на 40-ий день вознісся, а вже на 50-ий день вилив Духа Святого.

3. «Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі» (Дії 1:8). Свідками Божими, Христовими станемо. В Христі є вся повнота, тому що Христос явив нам Отця. Дух Святий христив нас для того, щоб свідчити про Христа, проповідувати Євангелію. Без Духа Святого, без хрещення Духом Святим – це буде дуже слабеньке ехо, воно не буде мати силу переконати людей, тому що люди сьогодні живуть в гріху, в жорстокості, деякі, живуть в прокляттях, в посвяті сатані. Тому, є дуже багато лжерелігій, чарів. Якщо ми, як Церква, не будемо наповнюватись Духом Святим, ми не зможемо нічого представити іншого, ми не зможемо протидіяти їм. Ми повинні наповнюватись Духом Святим для того, щоб говорити в силі, для того щоб люди спасались, молитись за хворих, щоб вони зцілялись, щоб наші слова мали силу.

4. Та й сказали: «Галілейські мужі, чого стоїте й задивляєтесь на небо? Той Ісус, що вознісся на небо від вас, прийде так, як бачили ви, як ішов Він на небо!» (Дії 1:11). Це знову для тих, хто не вірить в другий прихід Христа. Ми чекаємо на другий прихід Христа. Написано, що Він зійде, як грізний суддя і побачить Його кожне око. Він скаже слово і воскреснуть всі – праведні і неправедні. Неправедні для суду, а праведні для вічного життя. Тому, ми віримо в другий прихід Христа, що цей прихід буде явний і його побачать всі. Ми його чекаємо. Це є частина нашої віри, коли ми очікуємо прихід Ісуса Христа. Тому що це буде доказ того, що наша вірна немарна. Коли Христос повернеться, Він все підніме на суд. Всяку безбожність і несправедливість Він буде судити. Всяку праведність і святість Він нагородить.

5. "Вони всі однодушно були на невпинній молитві, із жінками, і з Марією, матір'ю Ісусовою, та з братами Його. Тими ж днями Петро став посеред братів а народу було поімено до ста двадцяи та й промовив..." (Дії 1:14-15). Написано, що їх було 120 чоловік в горниці. Там була також матір Ісусова, Марія і Його брати. Вони теж були хрещені Духом Святим. 

Дії 2:1-8; 11-13; 14-18; 38-39.  Є інші мови, які дані нам, людям, від Бога. Але ці мови можуть належати іншим народам. Бог хрестить Духом Святим і дає мови, які Він хоче.

Багато людей сьогодні не вірять. Вони кажуть, що дарів хрещення Духом Святим сьогодні не потрібно. Але Біблія каже, що це неправда, тому що ця обітниця для нас, для всіх, кого тільки покличе Господь.

Хрещення Духом Святим відкриває двері для таких 5 речей:

1. Сила для свідоцтва. «Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі» (Дії 1:8). Кожен з нас, хто вже хрещений Духом Святим, оглядаючись назад, може порівняти − коли ми просто покаялись, але ще не були хрещені Духом Святим, нам було тяжко формулювати слова, свідчити про себе, як Бог змінив наше життя, проповідувати Євангелію, але, як тільки Дух Святий прийшов в наше життя, це стало легко і просто. Ми зрозуміли, що люди , дійсно, потребують спасіння. Тому, кожен з нас старається використати майже будь-яку ситуацію для того, щоб звістити Боже Слово. Без сили для свідоцтва наше служіння Богу, наша проповідь Євангелії, наше свідчення буде слабке. Нам потрібна сила Святого Духа.

2. Молитовне життя, хвала і поклоніння. Це міняється. Таке враження, що зняли з нас якийсь такий «ковпак», посудину. Наповнюватись Богом, Його Духом Святим набагато краще, ніж, коли ти собі сам шукаєш якихось пригод. Молитовне життя змінилось – воно розширилось.

«Ну, то що ж? Буду молитися духом, і буду молитися й розумом, співатиму духом, і співатиму й розумом… Дякую Богові моєму, розмовляю я мовами більше всіх вас» (1 Коринтян 14:15; 18). Павло більше всіх молився на мовах. Він співав на мовах, але він також пояснював, що проповідувати в церкві на мовах не треба, тому що тебе ніхто не розуміє. Він каже, що це між тобою і Богом.

Молитва, хвала і прославлення радикально міняються, після того, як Дух Святий хрестить нас Своєю силою.

3. Дари Духа Святого. «І кожному дається виявлення Духа на користь. Одному бо Духом дається слово мудрости, а другому слово знання ти же Духом, а іншому віра тим же Духом, а іншому дари вздоровлення тим же Духом, а іншому дроблення чуд, а іншому пророкування, а іншому розпізнавання духів, а тому різні мови, а іншому вияснення мов. А все оце чинить один і той Самий Дух, уділяючи кожному осібно, як Він хоче» (1 Коринтян 12:7-11). Коли Господь хрестить нас Духом Святим, то всі дари з Духом Святим є в нас. Просто Біблія каже, що Дух Святий дає нам, як Він хоче. В Дусі Святому є всі дари. Тому, Біблія каже ревнувати про дари духовні. Які дари? Це буде, напевно, згідно твого покликання. Дари є різні і вони даються Духом Святим так, як Господь хоче, згідно нашого покликання.

4. Навчання і відкриття. «Утішитель же, Дух Святий, що Його Отець пошле в Ім'я Моє, Той навчить вас усього, і пригадає вам усе, що Я ва говорив» (Івана 14:26). Христос вознісся. Дух Святий прийшов, христив нас. І тепер, Бог несе нам відкриття – коли ми читаємо Слово, коли молимось в Дусі, чи поклоняємось Бог нам відкриває. Помазання, яке є в нас, навчає нас зсередини. Дух Святий, Який живе в нас , зсередини може навчати нас, може підтверджувати те, що ми чуємо ззовні, тому що без Духа Святого багато людей сьогодні читають Біблію і нічого не розуміють. Але, коли людина наповнена Духом Святим, вона читає, вона починає їсти хліб, і вона розуміє це є відкриття, яке їй потрібне, яке від Бога.

5. Обітниця спадку. «У Ньому й ви, як почули були слово істини, Євангелію спасіння свого, та в Нього й увірували, запечатані стали Святим Духом обітниці, Який є завдаток нашого спадку, на викуп здобутого, на хвалу Його слави!» (Ефесян 1:13-14). Дух Святий в нас – надія слави. Ми знаємо, що ми будемо з Ним вічно на небесах, тому що Дух Святий – це, як завдаток, як угода. Ми ще живемо тут, на зелі, ходимо тут, в тілі, по землі, а Дух Святий в нас – часточка неба. Ми вже запечатані на небі, ми вже знаємо, що ми йдемо на небо, що це не випадок. Це все по-серйозному, що ми вічно будемо з Господом.

«Отож, коли ви, бувши злі, потрапите добрі дари своїм дітям давати, скільки ж більше Небесний Отець подасть Духа Святого всім тим, хто проситиме в Нього?» (Луки 11:13). Хто ще не хрещений Духом, не молиться на мовах, вам потрібно попросити в Господа про це.

«А коли Павло руки на них поклав, то зійшов на них Дух Святий, і різними мовами стали вони промовляти та пророкувати!» (Дії 19:6).

Проповідь в відео-форматі

ddd