Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Здібності перемагати

Олександр Долюк

В нашому світі дуже багато людей, які нікому не потрібні взагалі. Ними ніхто не цікавиться. Сьогодні, ми є ті люди, які є відповіддю для тих людей, які мають велику нужду і важкі обставини. Ми, сьогодні, ті люди, які відповідають на ті нужди. Там де ти, там є благодать Божа. І в ту благодать потрапляють і інші.

Сьогодні, прийшов час ще більше закохатися в Христа. Комусь, можливо, треба духовно підрости. Сьогодні, треба залишити те маленьке і взяти в Бога те велике. Треба почати думати, бачити, як дорослий.

Чому сьогодні таке помазання? В людей є спрага, люди хочуть чути, бачити діла Господні. Помазання має десь витікати і кудись виливатись. Помазання – це те, що руйнує діла диявола. Це те, що допомагає в сім'ї вирішувати ті питання, які не вирішуються.

«Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, − та припиняться, хоч мови існують, − замовкнуть, хоч існує знання, − та скасується. Бо ми знаємо частинно; коли ж досконале настане, тоді зупиниться те, що частинне. Коли я дитиною був, то я говорив, як дитина, як дитина я думав, розумів, як дитина. Коли ж мужем я став, то відкинув дитяче» (1 Коринтян 13:8-11). Частковість, яка тут описана важлива. І нам треба зрозуміти, що нам треба мати якусь частку, коли ми перестанемо думати, мислити, говорити, як маленькі діти.

«Говорить до Нього Петро: «Ти повік мені ніг не обмиєш!» Ісус відповів йому: «Коли Я не вмию тебе, − ти не матимеш частки зо Мною» (Івана 13:8). Треба вміти благословіння давати і благоословіння приймати. Чим більше ми дозволяємо Духу Божому служити своєму серцю, тим більше в Ньому ми маємо частку, і тим більше ми розуміємо і пророкуємо. Тобто, коли людина відкриває своє серце до Духа Божого, вона має більше здібностей, ніж інша людина. Ми маємо здібності в Бозі відносно тої частки, яку ми маємо в Ньому. А частку ми маємо в Ньому відносно того, наскільки ми дозволяємо Духу Божому служити своєю благодаттю і словом.

«Бажаю ж я, браття, щоб відали ви, що те, що сталось мені, вийшло більше на успіх Євангелії, бо в усій преторії та всім іншим стали відомі кайдани мої за Христа. А багато братів у Господі через кайдани мої посміліли та ще більше відважились Слово Боже звіщати безстрашно» (Филип'ян 1:12-14). Сьогодні Бог в силі взяти обставини твого життя і зробити так, щоб ті обставини, які є в твоєму житті послужили дуже сильно тим людям, які є поруч з тобою. Якщо сьогодні в тебе є якісь обставини, то є поруч з тобою той, в кого гірше. В тебе є вся можливість в твоїх обставинах проявити Великого Бога. Нехай сьогодні в твоїх обставинах ти будеш прикладом для тих людей, які поруч з тобою. Хай ти будеш тією людиною на яку будуть дивитись і казати: «Він пройшов! І я пройду!» Треба до кінця вірити і це значить – Боже, я на Тебе сподіваюсь! Бог знає більше, ніж ми. В Нього все під контролем. Треба до кінця довіряти Йому.

«Коли б фіґове дерево не зацвіло, і не було б урожаю в виноградниках, обманило зайняття оливкою, а поле їжі не вродило б, позникала отара з кошари і не стало б в оборах худоби, − то я Господом тішитись буду й тоді, радітиму Богом спасіння свого!»  (Авакума 3:17-19). Нам, як людям, хочеться бачити ту весну, те фіґове дерево, яке квітне. Але так буває, що ми нічого не бачимо… Так буває, що ми молимось, а відповіді немає… Нам, як людям, завжди хочеться бачити плодоносність. Сьогодні, радість наша в Бозі не залежить від наших обставин. Вона залежить від нашого спасіння. Ми сьогодні в Бозі маємо велику надію. Кожен щось проходить. Не здавайся, бо в тебе є всі здібності, щоб дійти до кінця, здібності для того, щоб досягти. Коли в тебе є ворог всередині, то з ним треба розібратися до кінця. Треба це все з себе викорінити. Обрізання – для того, щоб тобі жити.

«І Він нас зробив бути здатними служителями Нового Заповіту, не букви, а духа, − бо буква вбиває, а дух оживляє» (2 Коринтян 3:6). Спроможність бути служителем Нового Заповіту від Духа. Це не ти такий гарний, талановитий. В Бозі важливіший характер і послух, ніж дари і таланти. Бо дари і таланти від Бога. Бог дав, Бог забрав. Якщо забрати сьогодні дари і пророцтва, ким ти будеш? Але якщо ти маєш характер Бога, якщо ти маєш здатність обрізатись в певний період, стати слухняним і вірним, то Бог тебе піднесе, Він тебе підніме. І, можливо, на перших порах на тебе будуть тикати пальцем і казати, що ти не зовсім при розумі, і будуть насміхатись, прийде час і ти будеш оцінений і благословенний.

Бог дав нам спроможність бути служителями Нового Заповіту. Служити Богу – це велика радість. Чому люди не служать? Тому що вони не впокорили сердець перед Великим Всемогутнім Ісусом Христом. Впокорене серце має від Бога здібність бути служителем Нового Заповіту. Сьогодні, те що мають служителі – це Божа сила, Божий дар.

Важливо доходити до кінця. І ми маємо ті здібності, треба просто включитися.

Матвія 15:21-28. Велика здібність – це Боже смиріння в тобі. Дійди до тієї цілі. Візьми в Бога те, що тобі потрібно. Не звертай уваги на слова, на критику, прийди до Бога і візьми своє зцілення. Вір Христу до кінця!

«Я бо найменший з апостолів, що зватись апостолом, бо я переслідував був Божу церкву. Та благодаттю Божою я те, що є, і благодать Його, що в мені, не даремна була, але я працював більше всіх їх, правда – не я, але Божа благодать, що зо мною вона» (1 Коринтян 15:9-10). Сьогодні, ми ті люди, які повинні розуміти, що не ти, а благодать Божа! Ти не зможеш! Ти простити не зможеш! Ти побудувати церкву не зможеш! Ти проповідувати Євангелію не зможеш! Без благодаті Його. І сьогодні сама велика здібність, яку ми маємо в житті – це Христос і Його благодать!

Проповідь в відео-форматі

ddd